joi, 25 septembrie 2014

Tic tac. Acel ceas biologic.

Cand stim ca incepe sa ticaie ceasul biologic? Cineva spunea la un moment dat ca vine o vreme cand va incepe sa faca tic tac in caputul nostru. Ceasul biologic? adica ce? momentul in care ar trebui sa ne casatorim, sa facem un copil pentru a  intra in randul lumii. Cam asta ar fi definitia pe scurt. Si cine ne spune cand isi intra in drepturi acest ceas? Cand majoritatea colegilor de scoala , liceu, facultate s-au maritat/casatorit, au facut copii, s-au mutat la casele lor cu catel si purcel? Daca da, inseamna ca mie mi s-au terminat bateriile la ceas de la atata ticait. Cu siguranta daca m-ai fi intrebat pe la 15 ani ti-as fi raspuns ca la 29 ani voi fi maritata, copilul la purtator si cu fat frumos alaturi. Fat frumos exista dar lui nu prea ii ticaie nimic in capsor decat poate troncanitul meu zilnic.
 Nu stiu de ce chiar daca suntem in sec 21, lumea inca iti pune o amprenta daca ai peste 30 si nu esti maritata. Nu inteleg, maritisul imi aduce odata cu acel act si un grad in armata sau un epolet pe umar iar in momentul in care ma intalnesc cu o celibatara ma bat pe umarul cu epolet si spun eu maritata, tu nu...veriga slaba. Tu ai reusit sa pacalesti un fraier cum s-ar spune, eu nu. Ceea ce nu inteleg aceste persoane, domnisoare care considera ca odata maritate si-au realizat menirea pe Pamant este ca a-ti gasi un barbat cu care sa te mariti este partea cea mai usoara. Partea dificila este sa il suporti o viata pentru ca nu l-ai ales din acel considerent numit iubire, ci l-ai ales sa nu ramai nemaritata, ca nah rudele de la tara te-ar arata cu degetul.
  Nu inteleg graba asta si dorinta de a te marita cat mai curand ca si cum asta te-ar scuti de anumite lucruri. Hmm, nu chiar, mai degraba te responsabilizeaza, trebuie sa speli mai mult, sa calci mai multe haine, sa faci mai mult decat pana acum, caci nu, femeia este stalpul casei sau macar  cea o curata :))). Ok ok ati putea  spune ca fug de responsabilitati si de treburile casnice. Nu, fug de ele momentan. Nu sunt pregatita inca sa nu imi acord timp mie, placerilor mele, dorintelor mele, calatoriilor si locurilor noi pe care vreau sa le vad inainte de a se opri odata ceasul ala din ticait.
  Am prieteni si prietene casatoriti, cu copii, singuri. Imi place de fiecare in parte pentru ca si-au gasit fericirea sau sunt in cautarea ei. Eu am gasit-o si nu vad cum un act mi-ar schimba starea de spirit sau mi-ar aduce mai multa siguranta in relatie. Din pacate traim in secolul vitezei, intr-o lume in care valorile morale de alta data nu mai primeaza, iar cuvintele la bine si la rau, pana ce moartea ne va desparti (bine, astea mai mult cred ca sunt de la americani furate) nu mai au nici o importanta. Ne inselam "ca chiori" si ravnim la "bunaciunile" celorlalti. Asa ca poate vremea  ceasului biologic a disparut si ar trebui sa privim lucrurile cu o mai mare relaxare.
  Pentru unii ticaie iar poate pentru altii timpul sta in loc.
 Voi auziti vreun ticait ? :) 


Este o lume colorata..tic tac, tic tac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu