duminică, 15 ianuarie 2012

O revolutie oarba

Oamenii care au iesit in strada nici macar nu stiu pentru ce protesteaza. Deja este vorba de razboiul partidelor, de oameni trimisi sa instige, de suporterii anumitor echipe de fotbal, de cetateni care au venit sa "il dea jos pe Basescu" (de parca asta ar fi motivul de la care a inceput mica revolutie). Au venit sa isi exprime nemultumirile si frustrarile acumulate, nu sa militeze pentru noua lege a sanatatii. Au facut din nou un bine tarii aceste partide politice, care au instigat, care isi urmaresc interesele proprii si nu ale poporului. Numele Romaniei din nou facut de ras in ziarele lumii. 
" Poliţia română a recurs la gaze lacrimogene şi a operat arestări în confruntarea cu protestatarii antiguvernamentali şi anti-Băsescu sâmbătă, în cea de-a treia zi consecutivă de proteste la Bucureşti, provocate de măsurile de austeritate impuse şi de degradarea standardului de viaţă, comentează agenţiile AFP, Associated Press şi Reuters, remarcând că este vorba despre “cele mai importante manifestatii de protest” înregistrate de la venirea la putere a preşedintelui Traian Băsescu, în 2004. 
Nu mai putem suporta sărăcia. Este deja prea mult“, a declarat unul dintre manifestanţi, Rodica Petre, potrivit AFP. Agenţia franceză de presă aminteşte de îngheţarea pensiilor şi de reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, măsuri impuse de guvern din iulie 2010" Pana la urma despre ce discutam? Schimbarea legii sanatatii sau despre cum sa il dam jos pe Basescu? Sa nu uitam ca este un an electoral, in care toate partidele politice fac ce stiu mai bine: sa instige. Deja subiectul nu mai este cel de la care s-a pornit. Televiziunile au stiut sa manipuleze, fiecare prezentand situatia in functie de partidul politic la care adera cei ce le conduc. M-am uitat la cateva stiri, caci zappand..pe toate posturile acelasi subiect. Si ce am vazut? doar golani care aruncau cu pietre, cu banci, dadeau foc la ce prindeau, oameni sub influenta alcoolului care cu siguranta au venit si ei de la birtul din colt, suporterii care obisnuiti cu bataie si instigare, au facut ce pot mai bine. Si ce scandau? "jos Basescu"..pai oameni buni, ori ne luptam sa nu privatizam sistemul public de sanatate ori ne-am hotarat asa peste noapte ca ne-am saturat de Basescu? si de ce acum? De ce nu s-a iesit in strada cand s-au micsorat pensiile, cand au scazut salariile bugetarilor, cand s-a taiat tot ce se putea angajatilor din sistemul sanitar? De ce oamenii nu au mai aruncat cu pietre, nu s-au mai urcat pe cladiri, nu s-au mai batut cu jandarmii?. Partidele politice nu s-au agitat atat de tare atunci, acum au gasit un motiv, si de la reforma sanatatii s-a ajuns de fapt la o revolutie pentru a-l da jos pe Basescu. Pana acum am primit ajutorul membrilor Uniunii Europene si chiar credite acordate tarii, dar de ce? Pentru ca prezentam incredere, tara nu era atat de cunoscuta prin lupte de strada si revolutii. Acum sa nu ne mai asteptam cand vom fi in fata vreunui deficit bugetar, sa mai primim ajutor. Ar trebui sa fim lasati sa ne scaldam in propriile ape. Din pacate, situatia existenta este de ordin politic. Exista un interes la mijloc.
Respect pentru cei care au iesit in strada strict din considerente ce privesc legea sanatatii, din dorinta de a nu fi manipulati de firme de asigurari, de a nu mai fi obligati sa plateasca taxe si peste taxe pentru a fi tratati. Dar pentru cei care au venit sa protesteze doar din inertie, doar din dorinta de a creea scandal, de a distruge banci, de a arunca cu pietre in niste simplii jandarmi care isi fac doar meseria, asa cum fiecare dintre noi o facem, pentru cei care au venit doar sa se bata, sau din ideea de a se razvrati impotriva unui presedinte..am doar o umila parere in ceea ce priveste acest lucru: cand ati fost in fata urnelor de vot, voi aveati puterea de a pune stampila pe cine doreati sa va reprezinte! Nu vad decat oameni care distrug, huligani si batausi. Arunca cu orice in oricine! Ei cu siguranta nu protesteaza pentru salarii mai bune pentru angajatii din sistemul sanitar, pentru mai multe medicamente compensate pentru bolnavi, pentru cresterea numarului de paturi din spitale.
Tot vorbind de legea sanatatii, SMURD-ul pentru necunoscatori, oameni buni a fost creat din bani publici !!!  Daca ne-am informa mai mult poate am constientiza cum sa reactionam.


Dupa cum spunea Caragiale   "Bravos natiune, halal sa-ti fie "!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu