luni, 26 martie 2012

Steps to a perfect smile..

Intotdeauna m-a atras la un barbat dantura perfecta, alba..zambetul acela care iti taie rasuflarea. Este o calitate si esti norocos daca esti inzestrat cu asa ceva de la mama natura, fara a fi nevoit sa faci mare lucru. Zambetul perfect al persoanei iubite m-a lasat fara rasuflare, pur si simplu il ador cand rade...Tocmai de aceea mi-am spus, ok ..tot era pe to do list de ceva timp, asa ca era cazul sa intru in revizie :). Sa nu ma intelegeti ca aveam probleme netratate ale danturii..nu, dar trebuiau facuti cativa pasi mici catre pasul mare..mai exact spre zambetul acela perfect. Toate aceste lucruri au pornit de la neatentia mea care a dus la spargerea unui colt dintr-o masea. Apocalipsa a cazut peste mine...mi-au fost scoase 3 masele de minte (caci oricum nu ne sunt de nici un folos, si s-a preferat sa renuntam la ele). Da, unul din pasi a fost acesta. Am amanat aceasta procedura de prea mult timp tocmai de frica instituita de diversele parerei auzite in stanga-dreapta, cum ca nu o sa mai pot de durere, o sa ma tina durerea cateva zile, maxilarul la fel, si uite asa nu am avut curajul sa fac acest pas pana la mijlocul lunii februarie cand mi-am luat inima in dinti..si am zis..let's do it (pasul 1). Va scriu, deci am supravietuit miraculos, caci se pare ca toate aceste pareri la mine nu s-au concretizat..nu m-a durut, nici inainte..nici in timp..si nici dupa..deloc. Da, este normal sa existe o jena, dar..atat. Singurul lucru deranjant pentru mine a fost ca nu am putut manca chiar toate lucrurile pe care le pofteam, caci sunt destul de pofticioasa la mancaruri si precum firea omului, as fi mancat exact lucrurile care m-ar fi putut deranja la masticatie. Dar a trecut, iar poftele au revenit:).
     Pasul 2 : a urmat preferatul meu, detartrajul si periajul profesional; daca stiam, imi luam un costum de baie..caci dupa cum bine stiti este taaare interesant si foarte wet :)
    Pasul 3: Pe parcursul fiecarei extractii, au urmat cateva serii de radiografii pentru o verificare in amanuntit a pozitiei dintilor, maselelor. Preturile pentru doritori sunt cam asa: pentru maselute sa verificam ce si cum se intampla cu ele..15 ron per bucata "eftin , eftin" cum zice romanul. Dar, suprinderea mea mai mare a fost cand am facut o radiografie de ansamblu, care cautand apoi pe net mi-am dat seama ca a implicat 2 tipuri de radiografii , mai exact teleradiografia de profil ( ofera o imagine de ansamblu a oaselor viscero si partial a neurocraniului, ajutand la stabilirea diagnosticului in ortodontie si chirurgia maxilo-faciala ortognata. Imaginea evidentiaza si evolutia osificarii vertebrelor cervicale, ce permite medicului specialist stablirea evolutiei pre si post pubertare a pacientului.) si ortopantomograma (reprezinta un examen radiologic complet pe care se vizualizeaza structurile dentare coronare si radiculare , pozitia si relatia lor spatiala, mugurii dentari inca neerupti, structura oaselor maxilare si eventualele afectiuni, aspectul tesuturilor parodontale (tesuturile de sustinere dentare) si evnetualele afectiuni, aspectul articulatiilor temporo-mandibualre, cat si al sinusurilor maxilare. OPG-ul este necesar in etapa de diagnostic pentru elaborarea planului de tratament, precum si pe parcurusul sau la sfarsitul tratamentului pentru a evalua evolutia tratamentului) costand aprox 250 ron. Dar nu va imaginati ca a durat mai mult de 10 min aceasta procedura si apoi alte 5-10 in care s-a facut un set de poze. Asa ca dupa cum timpul parca a zburat timp de 20 min petrecute in cabinet, asa de repede au zburat si cele 2 milioane si jumatate din buzunarul meu. Macar ne-am modernizat si noi, radiografia ajungand singura singurica prin intermediul curierului, fix la cabinetul doamnei doctor..mai sa fie, se poate deci. Asa ca daca ne dorim sa incepem  procedurile pentru un zambet perfect..costa, si nu putin, avand in vedere ca micile retusuri au ajuns la suma de 10 mil, si nu s-au facut totusi lucrari dificile sau reprezentative. In ultima luna cabinetul imi ajunsese a doua casa, ajungand acolo martea si joia dupa servici (cu aproximare) asa ca  in curand o sa ii simt lipsa echipei de medici stomatologi de acolo...hmmm ...NOT:).

A mai ramas o ultima intalnire, miercuri 4 aprilie..cand voi reveni cu impresiile finale si cu pasul cel mai important :)Have a perfect day and..don't forget to smile..!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu