joi, 10 martie 2011

Drumul spre succes...

 Am avut de curand o discutie frumoasa si foarte constructiva cu un adevarat om de business, de la care cu siguranta am foarte multe lucruri de invatat. Si ce ma face sa fiu increzatoare, este ca stiu ca va fi intotdeauna prezent cu un sfat, o sugestie si cu o viziune  concreta de business. Il respect foarte mult pentru ce a realizat in viata, este un exemplu pentru mine, si pentru cei de langa el. Clar este ca, mi-a insuflat odata cu venirea noului an, un nou mod de a gandi asupra viitorului, asupra a ceea ce vreau sa realizez in viata si sa imi setez prioritatile (momentan, pe termen scurt).
   Intotdeauna mi-am iubit foarte mult tara, sunt o nationalista convinsa si oricat incercau ceilalti sa imi sugereze ca viata "afara" este cu totul altfel, nu ma lasam convinsa sa plec, nici macar pentru 1 an. Sustineam cu tarie ca putem realiza lucruri si in tara noastra, ca nu este nevoie sa plecam peste mari si tari (sau doar poate tari:) pentru a ne implini visele. Avem o tara superba, pe care din pacate nu stim sa o promovam si nici macar sa o apreciem. Ne batem joc de frumusetile pe care ni le ofera, si nu sunt putine, caci nu stiu cati europeni se pot bucura de atatea forme de relief intr-o singura tara ( munte, mare, delta). Este un "off" personal acest subiect, caci desi am terminat facultatea + master la ASE, Comert-specializarea Turism, am realizat in decursul facultatii ca nu voi avea puterea sa schimb nimic din aceste lucruri cu care ne confruntam. Natura, cu tot ce include ea, ramane o pasiune pentru mine, pasiune care din pacate nu ne plateste facturile. Pe cat de frumoasa este tara, pe atat de urati au devenit de-a lungul timpului oamenii din ea.
 Ma rog, sa revenim de unde am pornit, caci gandurile curg si deviem putin de la subiectul propus. Ne lovim uneori poate de birocratie, de oameni si situatii care nu sunt favorabile in drumul nostru spre succes. Am vrut sa cred ca succesul il putem obtine si in tara noastra..se poate, dar e greu. Orice succes necesita foarte multa munca. E o constatare enervanta, obsedanta, dar si minunata. Fiindca munca da un sens lucrurilor pe care le faci. Simtim ca viata noastra are un sens daca muncim si suntem incurajati in directia asta.
 Oamenii din societatea noastra sunt obligati de sistem sa se adapteze la societatea contractuala. Oferi si primesti. Pui in balanta totul, ti se pare ca esti platit prea putin pentru munca ta sau ca petreci prea mult timp la serviciu. Abia astepti sa “rupi usa” ca sa iesi la "bere", unde vei povesti cat de greu si stresant este jobul tau si cat de dobitoc este seful. Dar nu asta este drumul catre succes...Drumul spre succes depinde de ce inseamna in viziunea fiecaruia succesul. Cunosc oameni prea modesti pentru cate au realizat, dar si din categoria opusa, care neavand realizari remarcabile se considera oameni de succes.
  Tot mai mult, Romania devine o tara a oamenilor de succes falsi. Suntem impanziti de toate asa zisele pozitii care au  "manager" in titulaturi, desi nu includ nici o responsabilitate care sa le confere acest drept. Traim intr-o tara a managerilor ! Si..pe bune, m-am cam plictisit. Cred ca o sa devin mai receptiva si mult mai deschisa spre alte variante care deschid...drumul spre succes!

  "Choice, not circumstances, determines your success."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu